نتیجه بازی پرسپولیس و مس سونگون در جام حذفی(۱ آذر ۱۴۰۳)+ ویدئو گل‌ها| برد آسان در روز شکستن طلسم گلزنی ویدئو خلاصه بازی پرسپولیس و مس سونگون در جام حذفی(۱ آذر ۱۴۰۳) رضا مهاجری در بیمارستان بستری شد (۱ آذر ۱۴۰۳) پخش زنده بازی پرسپولیس و مس سونگون (۱ آذر ۱۴۰۳) + تماشای آنلاین بازگشت فرجی به قلب دفاع پرسپولیس استادیوم آزادی تا پایان سال ۱۴۰۳، آماده میزبانی نیست پاتریس کارترون، سرمربی سپاهان، وارد ایران شد (یکم آذر ۱۴۰۳) + عکس تاریخ‌نگاری حضور تیم‌های مشهدی در مسابقات فوتبال باشگاهی کشور/ قسمت ۱۸۴ روزبه چشمی از جمعه در تمرینات استقلال اسکوچیچ: در جام حذفی، جای اشتباه‌کردن نداریم سفر ملی‌پوشان کشتی به روسیه آنچلوتی، گزینه اصلی نیمکت برزیل ارونوف به تهران فراخوانده شد مدیران سابق پرسپولیس به دردسر افتادند| بدهی چند صدمیلیاردی سرخ‌ها درسی که گاریدو از برانکو باید بگیرد| قشقایی را به یاد بیاور! گندوز گاریدو را ذوق زده کرد! پرسپولیس با ۶ غایب مقابل مس سونگون هایلایت مسعود جمعه (جوما)، مهاجم کنیایی مدنظر استقلال + فیلم
سرخط خبرها

نوستالوژی| قعرنشینی در لیگ نا تمام سال ۱۳۵۷

  • کد خبر: ۸۲۲۲۳
  • ۰۷ مهر ۱۴۰۰ - ۱۰:۳۶
نوستالوژی| قعرنشینی در لیگ نا تمام سال ۱۳۵۷
چگونه ناتمام ماندن لیگ دسته دوم، نماینده خراسان را از سقوط نجات داد؟

حسین نخعی شریف | شهرآرانیوز؛ در ۲ قسمت گذشته به چگونگی ورود شهرداری مشهد به عرصه فوتبال و شکل گیری تیم «۲۵ شهریور» پرداختیم و رقابت‌های ۴ هفته نخست لیگ دسته دوم در فصل ۵۶-۵۷ را مرور کردیم. اینک ادامه ماجرا را می‌خوانیم.

نجات معجزه آسا

مشهدی‌ها جمعه ۱۲ خرداد در چارچوب هفته پنجم این رقابت‌ها به مصاف سپاهان صدرنشین رفتند. آن‌ها طبق معمول با اتوبوسی که شهرداری در اختیار این تیم می‌گذاشت، راهی شدند؛ اما از شانس آن‌ها آقای بندودیان، راننده مهربان اتوبوس ویژه تشریفات، مشکل داشت تا این بار با اتوبوس شرکت واحد روانه شوند.

در بین راه شاگرد راننده هوس رانندگی به سرش می‌زند و بعد از سوخت گیری در جایگاه، دنده عقب داخل جاده می‌شود که یک تریلی هم از مقابل می‌آید و در حالی که تمام بازیکنان، مرگ را در جلو چشمانشان می‌بینند، مهارت راننده تریلی باعث می‌شود خطر از بیخ گوش فوتبالیست‌ها رد شود. بعد از این اتفاق، رضا صحابه مأمور می‌شود تا صبح کنار راننده بنشیند و با او صحبت کند تا خواب سراغ راننده نیاید؛ مأموریتی که در سفر‌های بعدی هم تکرار می‌شود. شاگردان جوان شجیع هر چند از حادثه رانندگی جستند، اما با ۴ گل دقایق ۸ و ۲۱ و ۵۴ و ۷۵ از دست سپاهان نتوانستند فرار کنند، در حالی که تنها یک گل را توانستند توسط محمد اعظم در دقیقه ۶۵ جبران کنند. دیداری که در حضور ۶ هزار تماشاگر و به قضاوت محمد اطهری انجام شد.

محروم از میزبانی

مشهدی‌ها که همچنان از میزبانی محروم بودند، در هفته‌های ششم، هفتم و هشتم نیز حاصلی جز شکست دشت نکردند. آن‌ها ۱۹ خرداد در کرمان با ۳ گل دقایق ۵۷ و ۸۳ و ۸۹ مغلوب توانیر این شهر شدند، در حالی که دست کم ۵ گل دیگر هم نخوردند! این مسابقه در حضور ۶ هزار تماشاگر و به قضاوت بهمن بهلولی برگزار شد.  جمعه ۲۶ خرداد و در هفته هفتم در رشت با ۴ گل مغلوب سپیدرود شدند (۳۶/ ۵۲ / ۶۰ / ۸۶ پنالتی). در این مسابقه که به قضاوت محسن زمانی و در حضور ۵ هزار تماشاگر برگزار شد، مهدی صیامی در دقیقه ۶۹ تک گل تیمش را به ثمر رساند و در مقابل چهارگلی که درون دروازه شان نشست، سودی نداشت.

جمعه دوم تیر ۱۳۵۷ و شکست ۱ بر ۰ مقابل راه آهن در ورزشگاه اختصاصی این تیم تهرانی به قضاوت محمد ریاحی و گلی که طاهرخانی در دقیقه ۶۸ برای سبزپوشان تهرانی به ثمر رساند و تکرار همین نتیجه، جمعه ۹ تیرماه، این بار در ساری و در برابر خانه جوانان این شهر در حضور ۵ هزار تماشاگر ساروی به قضاوت بهرام رضوی. از نکات جالب توجه این مسابقه اعتراض مشهدی‌ها به توپ مسابقه بود که ۴ بار عوض شد و سرانجام توپ چهارم در دقیقه ۴۴ درون دروازه شاگردان اسماعیل شجیع نشست تا تماشاگران ساروی با طنز و شوخی نماینده مشهد را خطاب قرار دهندکه: بازم بگو توپ عوض شه! بازم بگو توپ عوض شه.

پایان خانه به دوشی

سرانجام جمعه ۱۶ تیر ۱۳۵۷ طلسم خانه به دوشی تیم مشهدی پس از ۱۰ هفته به پایان رسید و با آماده شدن چمن ورزشگاه سعد آباد، این تیم اولین میزبانی اش را در مقابل ۱۰۰۰ تماشاگر در مقابل کمپیدرو تبریز برگزار کرد؛ دیداری که از ۴ گل رد وبدل شده، سهم ۲ تیم برابر بود. مهدی صیامی و محمد اعظم، زنندگان ۲ گل ۲۵ شهریور در دقایق ۳۰ و ۵۶ بودند. منصور صفاری به اشتباه در دقیقه ۲۳ دروازه تیمش را گشود و گل دیگر نماینده تبریز هم در دقیقه ۷۰ به ثمر رسید.  نماینده مشهد در هفته یازدهم نیز پنجشنبه ۲۲ تیر در مشهد با قضاوت جمشید نیک مهر به مصاف اکباتان رفت و در حضور ۱۵۰۰ تماشاگر خودی، با تک گل هادی آهنگران در دقیقه ۳۳ مغلوب شد.

روان شدن چرخ‌ها در نیم فصل

تیم‌های لیگ دسته دوم پس از فقط یک هفته استراحت، نیم فصل دوم را آغاز کردند که نماینده مشهد در ورزشگاه سعد آباد پنجشنبه ۵ مرداد در یک بازی دیدنی و در حضور ۲ هزار تماشاگر، با قضاوت جعفر نامدار، تن به تساوی ۲-۲ مقابل مخابرات بابل داد. مشهدی‌ها در حالی که نیمه اول با گل‌های دقایق ۳۷ مهدی صیامی و ۴۲ منصور صفاری از حریف شمالی ‌شان پیش بودند،  در نیمه مربیان، در دقایق ۵۴ و ۷۴ دروازه شان را باز شده دیدند تا همچنان در حسرت پیروزی بمانند.

اولین پیروزی

قرمز و زرد پوشان مشهدی،  هفته بعد یعنی ۲۹ تیر و در خانه، اولین پیروزی را پس از ۱۳ هفته مقابل تهران جوان با قضاوت حمید خوشخوان جشن گرفتند؛ آن هم در یک مسابقه جنجالی، از آن جهت که جدال ۲ تیم انتهای جدول بود. محمد اعظم در دقایق ۵۲ و ۶۴ پیام آور شادی برای ۲ هزار تماشاگر حاضر در سعد آباد بود؛ در حالی که نیمه اول را با شکست ۱ بر ۰ به رختکن رفته بود. اخراج مهدی صیامی، اوج تنش و هیجان این مسابقه بود؛ جایی که نماینده مشهد برای حفظ اندوخته اش و کسب پیروزی باید ۱۰ دقیقه ده نفره مبارزه می‌کرد.

از نکات جالب این بازی، کری خوانی تماشاگران برای بازی فردای ابومسلم و تاج، از سری مسابقات لیگ ششم تخت جمشید در همین ورزشگاه بود که قاضی آن هم داور همین میدان، یعنی جعفر نامدار بود؛ جایی که بخش عمده‌ای از تماشاگران در ورزشگاه ماندند تا شاهد تمرین سبُک آبی پوشان تهرانی هم باشند.

پایان ناخواسته

نماینده مشهد در ادامه پنجشنبه ۱۹ مرداد، در ورزشگاه سعد آباد و در حضور ۲ هزار تماشاگر،  به تساوی بدون گل مقابل آرارات رضایت داد. سپس در هفته پانزدهم پنجشنبه ۲۶ مرداد در مقابل دیدگان ۱۵۰۰ تماشاگر خودی، ۲ بر ۱ مغلوب پهلوی شد. گل‌های میزبان در دقایق ۱۹ و ۲۹ و تک گل ۲۵ شهریور در دقیقه ۳۸ توسط ناصر شریفی به ثمر رسید.

پس از هفته پانزدهم، رقابت‌ها به دلیل وضعیت خاص حاکم بر کشور در سال ۱۳۵۷، دچار وقفه شد و سرانجام نماینده مشهد در چارچوب هفته شانزدهم این رقابت ها، پنجشنبه ۱۶ شهریور در مشهد مقابل میزبان خود سپاهان اصفهان با ۲ گل دقایق ۳۴ و ۸۲ از روی نقطه پنالتی مغلوب شد.

در این روز ۳ هزار تماشاگر در ورزشگاه سعد آباد حضور داشتند.  علی اصغر صدرالاشرافی، محمد جمال و دکتر پرویز سیار به ترتیب قاضیان دیدار‌های نماینده مشهد در هفته‌های چهاردهم تا شانزدهم بودند.  پس از اتمام هفته شانزدهم، این رقابت‌ها تعطیل شد و باوجود ۲ بار اعلام زمان برگزاری مجدد توسط فدراسیون فوتبال، این مسابقات نیز همچون رقابت‌های لیگ ششم تخت جمشید برای همیشه نیمه تمام ماند.

کارنامه مشروط

۲۵ شهریور در ۱۶ هفته با کسب یک پیروزی، ۵ تساوی و ۱۰ شکست، ۱۱ گل زده و ۲۸ گل خورده، با ۷ امتیاز در قعر جدول قرار داشت؛ اما با توجه به اینکه به دلیل زیر کشت رفتن چمن سعدآباد، تمام بازی‌های دور رفت را مهمان بود، در بازی‌های باقی مانده این فرصت را داشت تا با استفاده از امتیاز میزبانی امیدوار به بقا باشد؛ ضمن اینکه تیم جوان مشهدی در دور برگشت به پختگی لازم هم رسیده بود. در این لیگ نیمه تمام، تیم‌های راه آهن با ۲۲ امتیاز، اکباتان با ۲۰، سپاهان با ۱۸، سپیدرود با ۱۷، توانیر و آرارات با ۱۶، کمپیدرو با ۱۴، پهلوی با ۱۳، خانه جوانان و مخابرات با ۱۲ و تهران جوان با ۹ امتیاز بالاتر از نماینده مشهد قرار داشتند.

در گروه دوم نیز تیم‌های گوشت لرستان، گمرک اهواز، بیستون کرمانشاه، تابان بوشهر، قند دزفول، ایران جوان بوشهر، هخامنش مسجدسلیمان، سیمان فارس، الکترونیک شیراز، شیشه همدان، شهرداری خرمشهر و بیژن سنندج، اول تا دوازدهم بودند.  با مرور نتایج تیم ۲۵ شهریور در لیگ دسته دوم در فصل ۵۷-۵۶، پرونده حضور خراسان در مسابقات فوتبال باشگاه‌های کشور قبل از پیروزی انقلاب اسلامی نیز در این قسمت خاتمه یافت.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->